
Jag älskar bowls av alla slag och min all time favourite är sushibowls. Riset jag använder är vanligt jasminris. Det ger samma effekt som sushiris när man blandar det med vinäger och socker, superenkelt och gott. Jag toppar med marinerad tofu, grönsaker, chilimajo och kikkoman soja. Det blir helt sjukt gott, ni måste helt enkelt testa!!
Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 1 paket normal eller fast tofu (400g)
- 4 portioner jasminris
- 2 morötter
- 1 mango
- 2 avokados
- 1/2 gurka
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 dl kikkoman soja
Chilimajonnäs
- 1 dl vegansk majonnäs
- 2 msk sriracha
Marinad till tofu
- 2 msk mushroom soja
- 2 msk sweet chili
- 2 msk teriyakisås
- 1 msk sesamolja
- 2 krm salt
Gör så här:
- Hacka upp tofun i små tärningar, ungefär 1×1 cm. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och tillsätt tofun. Låt marinera i 10 min.
- Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka upp grönsakerna.
- Stek tofun på hög värme tills den fått yta.
- Blanda ihop majonnäs med siracha.
- När riset är klart, blanda med vitvinsvinäger och socker. Salta efter smak.
- Lägg upp i skålar och toppa med tofu och grönsaker. Servera med chilimajo och kikkoman soja.
Tips!
Jag använde en osthyvel till morötterna, funkar också med skalare och sedan googlade jag på hur man gjorde en ros av avokado. Jag formade även små sushibitar av riset och knöt runt sjögräs, blev väldigt gulligt!