Husmanskost, Vardagsmat

Svampstroganoff

Svampstroganoff, en av hundra varianter på en klassisk korvstroganoff. En av mina favoriträtter innan jag började äta veganskt var korvstrogsnoff, så fruktansvärt gott. Nu när jag äter veganskt burkar jag göra svampstroganoff istället. Jag ska göra ett recept med en god vegokorv också men hitills har jag inte hittat någon som jag tycker är så god. Jag ska fortsätta leta. Men den här är sjukt god för alla svampälskare där ute!

Tillagningstid: 25 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner ris
  • 400 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpure
  • 4 dl vegansk matlagningsgrädde, jag använde planti cooking
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk mushroom soja
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk växtbaserat smör
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
  2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen, (om du vill, lägg till 1 buljongtärning för extra smak).
  3. Fräs lök och vitlök tills gyllenbrun, sänk värmen och tillsätt svampen samt tomatpuren. Stek tills svampen är mjuk.
  4. Häll i resterande ingredienser förutom smöret. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, innan servering blandar du i smör. Servera med ris och ketchup!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *