Efterrätt & kakor

Syrlig blåbärscheesecake i glas

Tillagningstid: 10 min | 4 portioner 

Ingredienser:

  • 10 st digestivekex  
  • 50 g växtbaserat smör 
  • 200 g växtbaserad creme cheese 
  • 1,5 dl växtbaserad vispgrädde 
  • 3 msk florsocker  
  • Zest från 1 citron 

Blåbärsgarnering:

  • 250 g frysta blåbär 
  • 3 msk strösocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • Saft från 1/2 citron 

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen till ett smul. Smält smöret och blanda ner i smulet. 
  2. Vispa ihop creme cheese och grädde fluffigt. Vänd sedan ner florsocker och citronzest. 
  3. Koka upp blåbär, socker, vaniljsocker och citronsaft på medelhög värme, låt svalna. 
  4. Upplägg: Varva smul, kräm och garnering. Avsluta med ett lager garnering. Ställ i kylen en stund innan servering: 

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *