Tillagningstid: 10 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 10 st digestivekex
- 50 g växtbaserat smör
- 200 g växtbaserad creme cheese
- 1,5 dl växtbaserad vispgrädde
- 3 msk florsocker
- Zest från 1 citron
Blåbärsgarnering:
- 250 g frysta blåbär
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Saft från 1/2 citron
Gör så här:
- Krossa digestivekexen till ett smul. Smält smöret och blanda ner i smulet.
- Vispa ihop creme cheese och grädde fluffigt. Vänd sedan ner florsocker och citronzest.
- Koka upp blåbär, socker, vaniljsocker och citronsaft på medelhög värme, låt svalna.
- Upplägg: Varva smul, kräm och garnering. Avsluta med ett lager garnering. Ställ i kylen en stund innan servering: