Vardagsmat

Tacopaj

Oj vad gott det är med tacopaj, ni bara måste testa den här pajen! Den blev så krämig och var uppskattad av hela familjen!


Tillagningstid: 40 min | En stor paj

Ingredienser:

Botten

  • 100 g smör 
  • 4 dl vetemjöl 
  • 1 dl iMat creme fraiche 
  • 1 tsk salt 

Fyllning 

  • 400 g vegofärs 
  • 2 gula lökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 4  msk tacokrydda 
  • 1 burk majs 

Täcke 

  • 4 dl iMat creme fraiche 
  • 2 msk vegansk majonnäs 
  • 2 msk bjäst 
  • 2 tomater 
  • 150-200 g vegansk ost  

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, creme fraiche och salt i en bunke. Tillsätt smöret i klumpar och blanda ihop med till en deg med antigen händerna eller en degblandare.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, se till att trycka ut deg på kanterna också. Använd en gaffel till att göra hål i pajen lite överallt. Stoppa sedan in i frysen i ungefär 20 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Finhacka lök och vitlök. Fräs på medelhög värme tills löken mjuknat. Tillsätt vegofärsen och kryddan, häll även i en skvätt vatten. Låt steka tillsammans i några minuter.
  5. Töm vattnet från majsen och häll ner i färsblandningen.
  6. Stoppa pajen i ugnen och förgrädda den i 15 min.
  7. Blanda ihop alla ingredienser förutom osten till täcket. Riv osten. Hacka upp tomaterna i tunna skivor.
  8. Häll ner färsblandningen i pajskalet, bre sedan på creme fraiche smeten, lägg på tomatskivorna över och strimla tillsist på osten.
  9. Låt grädda i mitten av ugnen i 30 min. När pajen fått en fin yta är den klar. Låt pajen stå minst 30 min innan servering.

Tips!

Servera gärna med lättsaltade tacochips och en klick creme fraiche!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *