Oj vad gott det är med tacopaj, ni bara måste testa den här pajen! Den blev så krämig och var uppskattad av hela familjen!
Tillagningstid: 40 min | En stor paj
Ingredienser:
Botten
- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl iMat creme fraiche
- 1 tsk salt
Fyllning
- 400 g vegofärs
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk tacokrydda
- 1 burk majs
Täcke
- 4 dl iMat creme fraiche
- 2 msk vegansk majonnäs
- 2 msk bjäst
- 2 tomater
- 150-200 g vegansk ost
Gör så här:
- Blanda ihop mjöl, creme fraiche och salt i en bunke. Tillsätt smöret i klumpar och blanda ihop med till en deg med antigen händerna eller en degblandare.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, se till att trycka ut deg på kanterna också. Använd en gaffel till att göra hål i pajen lite överallt. Stoppa sedan in i frysen i ungefär 20 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs på medelhög värme tills löken mjuknat. Tillsätt vegofärsen och kryddan, häll även i en skvätt vatten. Låt steka tillsammans i några minuter.
- Töm vattnet från majsen och häll ner i färsblandningen.
- Stoppa pajen i ugnen och förgrädda den i 15 min.
- Blanda ihop alla ingredienser förutom osten till täcket. Riv osten. Hacka upp tomaterna i tunna skivor.
- Häll ner färsblandningen i pajskalet, bre sedan på creme fraiche smeten, lägg på tomatskivorna över och strimla tillsist på osten.
- Låt grädda i mitten av ugnen i 30 min. När pajen fått en fin yta är den klar. Låt pajen stå minst 30 min innan servering.
Tips!
Servera gärna med lättsaltade tacochips och en klick creme fraiche!