25 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 400 g tofu
- 4 portioner jasminris
- 2 msk sesamfrön
- 1 paket salladslök (125 g)
- 1 chilifrukt
- Olja till stekning
Sås:
- 1 dl teriyaki sås
- 4 msk soja
- 2 msk agavesirap
- 2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
- Dela tofun i tunna rektanglar, så tunna du kan. Linda in i hushållspapper och lägg under press i 30 min. Jag valde att frysa in tofun för att de sen ska ta in mer smak från såsen. Då fryste jag in den i ungefär 2-3 timmar.
- Blanda ihop ingredienser till såsen och lägg den tillsammans med tofun i en påse, låt marinera i 1h.
- Förbered riset och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka upp salladslöken och chilin.
- Hetta up rikligt med olja i en stekpanna. Lägg sedan försiktigt ner tofun (häll inte ner tofun då du ska spara såsen som blir kvar i påsen). Fräs tofun ungefär 3 min på vardera sida. Salta lite.
- För över såsen från påsen i en skål.
- Blanda ner sesamfrön i riset och servera sedan med tofu, salladslök, chili och sås.