Vardagsmat

Teriyaki marinerad tofu med sesamris

25 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g tofu 
  • 4 portioner jasminris 
  • 2 msk sesamfrön 
  • 1 paket salladslök (125 g)
  • 1 chilifrukt
  • Olja till stekning 

Sås: 

  • 1 dl teriyaki sås 
  • 4 msk soja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 pressade vitlöksklyftor 

Gör så här: 

  1. Dela tofun i tunna rektanglar, så tunna du kan. Linda in i hushållspapper och lägg under press i 30 min. Jag valde att frysa in tofun för att de sen ska ta in mer smak från såsen. Då fryste jag in den i ungefär 2-3 timmar. 
  2. Blanda ihop ingredienser till såsen och lägg den tillsammans med tofun i en påse, låt marinera i 1h. 
  3. Förbered riset och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Hacka upp salladslöken och chilin.
  5. Hetta up rikligt med olja i en stekpanna. Lägg sedan försiktigt ner tofun (häll inte ner tofun då du ska spara såsen som blir kvar i påsen). Fräs tofun ungefär 3 min på vardera sida. Salta lite.
  6. För över såsen från påsen i en skål.
  7. Blanda ner sesamfrön i riset och servera sedan med tofu, salladslök, chili och sås.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *