Förrätt

Toast med cashewsmör, tomatmarmelad och friterad svamp

Okej jag vet att det här inte låter som mycket för världen men det är lätt en av de godaste sakerna jag gjort och ätit, någonsin. Den söta tomatmarmeladen som går så sjukt bra ihop med det salta från cashewsmöret samt flingsaltet. Den friterade svampen och soltorkade tomaterna gör konsistensen galet god sedan har vi då det smörstekta lantbrödet som smälter i munnen. Det är en smakexplosion i käften, ni måste måste måste prova det här!

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 tjocka skivor gott bröd, gärna gregiskt lantbröd
  • Cashewsmör, det behövs ungefär 1,5 -2 msk på varje brödskiva
  • Tomatmarmelad, det behövs ungefär 0,75 dl för varje brödskiva
  • 180 g kantareller eller annan svamp
  • 60 g soltorkade tomater
  • Salt
  • Flingsalt att toppa med
  • Olja att fritera i
  • Smör att steka i

Gör så här:

  1. Förbered cashewsmöret samt tomatmarmeladen.
  2. Skiva svampen i små strimlor. Jag särade kantarellerna med händerna till tunna strimlor. Ifall du använder annan svamp t.ex champinjoner så kan du strimla tunt med en kniv. Desto tunnare du gör strimmorna desto bättre blir resultatet efter fritering.
  3. Skölj av svampen och lägg sedan på ett papper så den får torka.
  4. Värm olja till fritering, 180 grader.
  5. Fritera svampen i ungefär 5 minuter. Ta upp och stoppa på papper, låt torka. När de torkat (de behöver inte vara helt torra) friterar du dem igen, ungefär 5 minuter. Stoppa återigen på papper och salta svampen lite och låt torka helt.
  6. Stek brödskivorna på hög värme i rikligt med smör på båda sidor tills de fått färg.
  7. Bre på ett lager med cashewsmör, sedan ett tjockt lager med tomatmarmelad.
  8. Lägg på friterad svamp. Hacka upp soltorkade tomater och toppa på bröden, avsluta med att strö flingsalt över. Sedan är det bara att njuta!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *