Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- Olja till stekning
- 200 g filebitar, jag använde filet pieces från hälsans kök
- 8 skivor grekiskt lantbröd eller liknane bröd
- 100 g cashewsmör
- Cirka 16 st gurkskivor
- 1 burk soltorkade tomater (det behövs inte en hel burk)
- Flingsalt
- Salt & peppar
Gör så här:
- Stek filebitarna i lite olja på medelhög värme tills de fått en fin yta, salta och peppra.
- Häll olja i en räfflad stekpanna, det funkar också med en vanlig. Se till att bröden har olja överallt. Jag använde en matpensel och penslade på oljan. Stek sedan alla bröd på båda sidor tills de fått färg.
- Hacka upp gurka och soltorkade tomater.
- Bre på cashewsmör på 4 st brödskivor, lägg på gurka, filebitar och soltorkade tomater, toppa med flingsalt. Lägg på de andra brödskivorna så du får 4 st dubbelmackor. Klart!
Tips!
Hacka upp några tomatskivor och lägg i, blir saftigt och gott!