Tillagningstid: 45 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner ris (Ca 3-4 dl okokt)
- Kokosmjölk (800 ml)
- 100 g salladslök
- 1 chilifrukt
- 1,5 dl jordnötssmör
- 1 dl saltade jordnötter
- 2 tsk limejuice
- Salt
Tofumarinad:
- 400 g fast tofu
- 2 msk soja
- 4 msk olja
- 2 msk jordnötssmör
Gör så här:
- Dela tofun på längden så du får ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna under press med hushållspapper under- och över sig, i ca 30 min.
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
- Dela tofun i mindre kuber och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka upp salladslök och chili, fräs i olja tills löken mjuknat. Tillsätt resterna ingredienser till såsen, använd gärna visp för att verkligen blanda om allt. Låt bubbla ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Stek tofun i olja tills den fått yta.
- Servera med sås och ris.