Vardagsmat

Tofugryta med jordnöt och kokos

Tillagningstid: 45 min | 4 portioner 

Ingredienser:

  • 4 portioner ris (Ca 3-4 dl okokt) 
  • Kokosmjölk (800 ml) 
  • 100 g salladslök 
  • 1 chilifrukt 
  • 1,5 dl jordnötssmör 
  • 1 dl saltade jordnötter 
  • 2 tsk limejuice
  • Salt 

Tofumarinad:

  • 400 g fast tofu 
  • 2 msk soja 
  • 4 msk olja 
  • 2 msk jordnötssmör 

Gör så här:

  1. Dela tofun på längden så du får ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna under press med hushållspapper under- och över sig, i ca 30 min.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
  3. Dela tofun i mindre kuber och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Hacka upp salladslök och chili, fräs i olja tills löken mjuknat. Tillsätt resterna ingredienser till såsen, använd gärna visp för att verkligen blanda om allt. Låt bubbla ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek tofun i olja tills den fått yta.
  7. Servera med sås och ris.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *