Jag vet att det här inte låter jätte aptitligt men tro mig, det är så jävla gott. Det smakar som hjortronssylt och det passar så underbart bra till bröd. Här har ni ett recept på en förrätt som jag gjorde med den här marmeladen, det är en av de godare sakerna jag gjort i mitt liv, utan tvekan.
Tillagningstid: 30 min | Lite mer än 1 liter
Ingredienser:
- 500 g körsbärstomater eller andra mindre tomater
- 5 dl syltsocker
- 2 msk citronsaft
Gör så här:
- I en kastrull, häll ner ingredienserna. Låt stå på svag-medelhög värme i 30 min. De första fem minutrarna är det viktigt att röra om mycket, sedan när tomaterna börjat bli varma kan man röra om lite då och då. När marmeladen tjocknat är den klar, gör ett marmeladprov ifall du är osäker om den är klar.
- Låt marmeladen svalna och förvara sedan i en försluten burk i kylskåpet. Jag skulle gissa att den håller i minst några månader.