Perfekt rätt till hösten med kantarell och rotfrukter!
| 4 portioner
Ingredienser:
- 800 g potatis
- 1 stor morot
- 450 g vegofärs
- 50 g förvälld kantarell
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl creme fraiche + lite till servering (Jag använde Oddly goods)
- 2 tsk sambal olek
- 1 tsk soja
- 1 msk fond (Till exempel svampfond eller schalottenlöks fond)
- 1 dl vatten
- Salt och peppar
- Smör och olja till stekning
- 100 g ost att toppa med (Jag använde violifes epic mature)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela potatis och morötter i klyftor, vänd runt med olja, flingsalt och peppar. Baka i ugnen i 35 minuter.
- Skiva lök samt finhacka vitlök.
- Stek kantarellerna i en klick smör.
- Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat.
- Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
- Fördela färsen över potatisen och toppa med riven ost.
- Gratinera i 20 minuter. Servera med en klick creme fraiche.