Husmanskost, Vardagsmat

Ugnsbakad klyftpotatis med lager av vegofärs-och kantarell blandning, toppat med ost

Perfekt rätt till hösten med kantarell och rotfrukter!

| 4 portioner


Ingredienser:

  • 800 g potatis 
  • 1 stor morot
  • 450 g vegofärs 
  • 50 g förvälld kantarell 
  • 1 gul lök 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 dl creme fraiche + lite till servering (Jag använde Oddly goods)
  • 2 tsk sambal olek 
  • 1 tsk soja 
  • 1 msk fond (Till exempel svampfond eller schalottenlöks fond)
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar
  • Smör och olja till stekning
  • 100 g ost att toppa med (Jag använde violifes epic mature)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela potatis och morötter i klyftor, vänd runt med olja, flingsalt och peppar. Baka i ugnen i 35 minuter. 
  3. Skiva lök samt finhacka vitlök. 
  4. Stek kantarellerna i en klick smör.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat.
  6. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela färsen över potatisen och toppa med riven ost.
  8. Gratinera i 20 minuter. Servera med en klick creme fraiche.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *