Tillagningstid: 1h | 4 portioner
Ingredienser:
- 2st sötpotatisar
- Paprikapulver
- Chiliflakes
- Olja
Teriyakistekta bönor:
- 1 paket svarta bönor (230 g)
- 240 g champinjoner, jag använde konserverad, om du använder färsk kan du ta lite mer svamp
- 2 msk teriyakisås
- 1 msk soja
Cashewkräm:
- 150 g cashewnötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl växtbaserad dryck
- Salt & peppar
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna 2h eller koka i rikligt med vatten tills de är mjuka, ca 20-25 min, håll koll så att de inte bränns. (Rekommenderar dock att blötlägga för att undvika bismaker av kokningen).
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
- Skölj och dela sötpotatisen på längden, lägg den platta sidan på en täckt plåt. Smörj in med olja och kryddor, krydda efter smak. Låt vara inne ca 30-35 min. Känn efter då och då tills att de är mjuka i mitten.
- Mixa alla ingredienser till cashewkrämen till en slät smet, smaka av med salt & peppar.
- Stek bönor och svamp med teriyakisås och soja tills de fått yta.
- Servera sötpotatisen med cashewkräm och teriyakiröra.
Tips!
Servera med lite vegansk majonnäs, blir supergott!