Vardagsmat

Ugnsbakad sötpotatis med teriyakistekta bönor och cashewkräm

Tillagningstid: 1h | 4 portioner 

Ingredienser:

  • 2st sötpotatisar 
  • Paprikapulver 
  • Chiliflakes
  • Olja

Teriyakistekta bönor:

  • 1 paket svarta bönor (230 g) 
  • 240 g champinjoner, jag använde konserverad, om du använder färsk kan du ta lite mer svamp
  • 2 msk teriyakisås 
  • 1 msk soja 

Cashewkräm:

  • 150 g cashewnötter 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 dl växtbaserad dryck
  • Salt & peppar 

Gör så här: 

  1. Blötlägg cashewnötterna 2h eller koka i rikligt med vatten tills de är mjuka, ca 20-25 min, håll koll så att de inte bränns. (Rekommenderar dock att blötlägga för att undvika bismaker av kokningen).
  2. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  3. Skölj och dela sötpotatisen på längden, lägg den platta sidan på en täckt plåt. Smörj in med olja och kryddor, krydda efter smak. Låt vara inne ca 30-35 min. Känn efter då och då tills att de är mjuka i mitten.
  4. Mixa alla ingredienser till cashewkrämen till en slät smet, smaka av med salt & peppar.
  5. Stek bönor och svamp med teriyakisås och soja tills de fått yta.
  6. Servera sötpotatisen med cashewkräm och teriyakiröra.

Tips!

Servera med lite vegansk majonnäs, blir supergott!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *