Förrätt, Såser & tillbehör

Varm pistagesås

Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 100 g ekologiska pistagenötter 
  • 50 g vitchoklad 
  • 2 dl växtbaserad grädde 
  • 1 tsk vaniljsocker 

Gör så här:

  1. Skala pistagenötterna och försök få bort det undre skalet. Du kan ta hjälp av en frityrkorg och skaka bort skalet.
  2. När de mesta av skalen är borta ska de mixad i en matberedare. Det ska bli som ett pistagesmör, ifall det går trögt kan man tillsätta lite olja.
  3. Värm sedan pistagesmöret med resterande ingredienser i en kastrull. Använd gärna en visp för att blanda. När såsen är varm är den klar att serveras.

Tips!
Servera till efterrätter eller vaniljglass!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *