Pasta kan ju vara det absolut bästa vi har och en av mina favoriter är carbonara. Det jag gillar med carbonara är faktiskt baconen, den salta smaken och fettet som binder ihop smakerna. Som tur finns det ett veganskt substitut som ger samma effekt som bacon!! Facon/vegobacon, som man kan köpa både färsk och fryst. Jag använder alltid Icas färska vegobacon, supergoda!!
Min carbonara går snabbt att göra och uppskattas av alla. Jag använder mig av bjäst som ger den ostiga smaken samt vegansk parmesan gjord på cahsewnötter och bjäst. Jag använder den till allt, älskar!! Receptet till parmesanen finns här.
Tillagningstid: 15 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 300g spaghetti
- 1 paket vegobacon (175g)
- 4 vitlöksklyftor
- 2 dl växtbaserad grädde
- 4 msk vegansk parmesan
- 2 msk bjäst
- Olivolja till stekning
Gör så här:
- Koka upp pastavattnet.
- Finhacka vitlöken och fräs på hög värme i någon minut, håll koll så att det inte bränns.
- Tillsätt vegobacon och sänk värmen.
- Häll spaghettin i vattnet och koka i 6 minuter.
- För över spaghettin till stekpannan utan att hälla ut pastavattnet. Tillsätt 1 dl pastavatten, grädde, vegansk parmesan och bjäst. Låt dra ihop sig i någon minut, rör om under tiden.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med parmesanen.
Tips!
Rör i någon matsked veganskt smör i slutet. Jag använder Icas mjölkfria till smörgåsen. Tycker det är riktigt gott, absolut det godaste jag smakat hittils!