Jag brukar köpa anammas veganska schnitzel, tycker den är sjukt god och då blev jag sugen på att testa göra egen. Jag kände dirket att tofu skulle passa bra. De blev faktiskt jävligt goda, smakrika och frasiga!
Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 460 g fast tofu
Första lagret panering
- 1 dl mjöl
Andra lagret panering
- 2 dl mjöl
- 1,5 dl vatten
- 2 msk grönsaksbuljong
- 1 msk soja
- 1 msk sriracha
- 1,5 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Tredje lagret panering
- 1/2-1 paket ströbröd
- Mycket olja att steka i
Couscoussallad
- 4 portioner couscous
- 1 burk soltorkade tomater
- 250 g körsbärstomater
- 1 vitlöksklyfta
- Citron eller citronsaft att servera till
Gör så här:
- Skär tofun i några mm tjocka skivor.
- Häll ner mjölet till första lagret i en skål.
- I en annan skål, blanda alla ingredienser till det andra lagret till en slät smet.
- Häll ner ströbröd i en skål.
- Lägg ner tofun i mjölet så det täcks. Lägg den sedan i det andra lagret. Använd en kniv eller liknande för att “bre på” smeten. Tillsist lägg den i ströbröd, tryck till med händerna så att det verkligen fastnar.
- Stek schnitzeln i rikligt med olja i ungefär 2 minuter på båda sidor. Lägg den sedan på papper. Upprepa tills all tofu är gjord.
- Gör couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka upp soltorkade tomater samt körsbärstomater och blanda ihop med couscousen. Pressa i en vitlöksklyfta.
- Servera schnitzlarna med citron och couscoussallad. Strö flingsalt på schnitzeln, det är mycket godare än vanligt salt.