Efterrätt & kakor

Vegansk trädgårdspaj

Paj är i princip det bästa som finns, det är inte bara gott utan det är enkelt att göra också. Det finns så mycket olika varienter på paj, både mat och dessertpaj. Jag slängde ihop en paj med bär från trädgården. Hallon, rödvinbär och rabarber men det går att byta ut mot annat. Jag serverade pajen med dessertvisp men det är lika gott att äta med glass!

Maleo fick agera modell <3

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 500 g valfria bär, jag använde hallon, rödvinbär och rabarber
  • 100 g växtbaserat smör
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll ner bären i en pajform, ifall du använder frysta bär kan du tillsätta 1/2 msk potatismjöl. Jag använde färska och tyckte inte det behövdes.
  3. I en skål, häll ner resterande ingredienser och knåda till en deg. Smula degen över bären så att de täcks.
  4. Ställ in i ugnen i 30-35 minuter. Servera med grädde eller glass, varför inte båda?

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *