Vitlöksbröd med myycket smör och vitlök, så fruktansvärt gott!
Tillagningstid: 15 min | 1 stor baguette
Ingredienser:
- 1 stor baguette, cirka 400 g (Jag köper alltid den nybakade som finns att köpa på Ica)
- 100 g veganskt smör, gärna Icas bredbara till smörgåsen
- 5 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk eller fryst persilja, finhackad
- 2 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader, över och undervärme
- Pressa vitlöksklyftorna i en skål, blanda i resterande ingredienser. Rör om så att allt är ihopblandat.
- Skär små diagonala hack i brödet, den ska fortfarande sitta ihop.
- Lägg i smör i hacken, bre sedan på lite smör på utsidan av brödet.
- Stoppa in i ugnen i cirka 8 minuter, det varierar lite beroende på ugn. Servera till pasta, soppa, eller bara ät som den är!