Såser & tillbehör

Vitlöksbröd

Vitlöksbröd med myycket smör och vitlök, så fruktansvärt gott!

Tillagningstid: 15 min | 1 stor baguette

Ingredienser:

  • 1 stor baguette, cirka 400 g (Jag köper alltid den nybakade som finns att köpa på Ica)
  • 100 g veganskt smör, gärna Icas bredbara till smörgåsen
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk eller fryst persilja, finhackad
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader, över och undervärme
  2. Pressa vitlöksklyftorna i en skål, blanda i resterande ingredienser. Rör om så att allt är ihopblandat.
  3. Skär små diagonala hack i brödet, den ska fortfarande sitta ihop.
  4. Lägg i smör i hacken, bre sedan på lite smör på utsidan av brödet.
  5. Stoppa in i ugnen i cirka 8 minuter, det varierar lite beroende på ugn. Servera till pasta, soppa, eller bara ät som den är!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *