Hur smidigt är det inte att förbereda chiapudding dagen innan och sen ha en färdig frukost när man vaknar? Jag tycker chiapudding är en av de roligare frukostarna bortsett från bananpannkakor och smoothiebowls, inget slår det.. Men chiapudding det är så frukatnsvärt gott, man kan variera det huuur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp.
Tillagningstid: 5 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 2 msk chiafrön
- 1,5 dl havredryck
Eller:
- 1,5 msk chiafrön
- 1 dl havredryck
Beroende på hur mycket man vill ha
Smaksättning:
Vanilj: 1/2 tsk vaniljextrakt
Choklad: Använd choklad havredryck istället för vanlig, det går också bra att använda någon tsk kakao istället
Jordnöt: 1 msk jordnötssmör
Gör så här:
- Blanda ihop chiafrön, havredryck och eventuell smaksättning. Låt stå någon minut och rör sedan om igen. Stoppa in i kylen minst 30 min eller över natten.
- Ta fram från kylen och rör om ytterligare. Toppa med valfritt. Jag toppade vaniljsmaken med banan, hallon och agavesirap. Det passade extremt bra ihop. Sedan toppade jag chokladsmaken med hallon, blåbär, granola och mörkchoklad. Tillsist toppade jag jordnötssmaken med banan, granola och jordnötssmör.