Husmanskost, Vardagsmat

Korvstroganoff med ris

Tillagningstid: 25 min | 2-3 portioner

Ingredienser: 

  • 3 portioner ris 
  • 1 paket middagskorv från peas of heaven ( 350 g)
  • 1 gul lök 
  • 3 msk tomatpuré 
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk japansk soja 
  • 1 tsk dijonsenap 
  • 3 dl växtbaserad grädde 
  • Olja eller växtbaserat smör till stekning 

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skiva upp korven i rektanglar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek sedan löken och korven på medelhög-hög värme tills löken mjuknat och korven fått yta, cirka 5 min.
  4. Tillsätt tomatpuré och stek någon minut.
  5. Häll ner resterande ingredienser och låt puttra 5 min.
  6. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
  7. Servera stroganoffen med ris.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *