Efterrätt & kakor

Rocky road


Tillagningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 150 g mörkchoklad 70%
  • 150 g mellan choklad 55% 
  • 2 msk sirap 
  • 200 g vegansk dumle, jag använde mig av fridasvegobaks recept (förklarar hur man gör i instruktionerna)
  • 1,5 dl saltade jordnötter 
  • 1 dl pistagenötter
  • Cirka 1-1,5 msk flingsalt att toppa med

Gör så här:

Dumle:

  1. Värm 140g sirap, 90g strösocker, 100g växtbaserad grädde, 1 tsk vaniljpasta och 2 krm salt i en kastrull på låg värme till 125 grader.
  2. Ta av den plattan och tillsätt 40 g växtbaserat smör. Häll kolan i miniformar och låt svalna i någon timme. Stoppa sedan i frysen 1h.
  3. Smält 150 g ljus choklad i en skål, doppa den frysta kolan och låt stå i frysen medans du gör iordning resten till din Rocky road.

Rocky road:

  1. Skala pistagenötterna om du har oskalade.
  2. I ett vattenbad smälter du chokladen tillsammans med sirapen. Under tiden det smälter kan du hacka upp din dumle på hälften så de blir någon centimeter stora.
  3. Ta bort skålen från vattenbadet när chokladen smält, rör om i chokladen någon minut så den hinner svalna lite, den ska dock fortfarande vara varm, blanda sedan ner dumlen och nötterna.
  4. Häll ner smeten i en klädd form, ungefär 20×30 cm. Låt stå i frysen ca 2 timmar. Skär upp i små kuber och förvara sedan i frys eller ute om det är minusgrader.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *