Dessa nudlar alltså… Smakar som på kinarestaurang, blev så sugen på det nu när jag skrev recept. Måste verkligen göras igen!!😍

Tillagningstid: 40 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 400 g tofu
- 3 paket nudlar (Ca 255g) (Jag använder samyang ramen snabbnudlar)
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g vitkål
- 1 morot
- Ca 4 st salladslökar
- 4 msk kikkomansoja
- 1 msk sesamolja
- 2 tsk brunt socker
- Rikligt med olja till stekning
Frityrsmet:
- 3 dl vetemjöl
- 2- 2,5 dl vatten
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk olja
- 1 tsk ättiksprit
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- Olja till fritering
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser tills smeten och låst stå i kyl medan du förbereder resten. Du vill inte ha den alltför rinnig men inte heller superklistrig.
- Pressa tofun på vätska och hacka sedan upp den i lämpliga bitar.
- Finhacka vitlök.
- Strimla vitkål, morot och salladslök.
- Värm olja i en kastrull (Ca 165 grader) till fritering.
- Förbered vatten till nudlarna.
- Lägg tofun i smeten och se till att den är täckt.
- Fritera tills gyllene, lägg på papper och salta.
- Koka nudlarna i 2 minuter.
- Bryn grönsakerna i olja i några minuter, tillsätt soja, sesamolja och brunt socker.
- Häll ner nudlarna och woka tills klara! Smaka av med salt. Servera med friterad tofu!