Världens kök

Friterad tofu med wokade nudlar (som på restaurang)

Dessa nudlar alltså… Smakar som på kinarestaurang, blev så sugen på det nu när jag skrev recept. Måste verkligen göras igen!!😍


Tillagningstid: 40 min | 4 portioner 

Ingredienser: 

  • 400 g tofu 
  • 3 paket nudlar (Ca 255g) (Jag använder samyang ramen snabbnudlar)
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 100 g vitkål
  • 1 morot 
  • Ca 4 st salladslökar
  • 4 msk kikkomansoja 
  • 1 msk sesamolja 
  • 2 tsk brunt socker 
  • Rikligt med olja till stekning

Frityrsmet: 

  • 3 dl vetemjöl 
  • 2- 2,5 dl vatten
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 tsk olja 
  • 1 tsk ättiksprit 
  • 1 msk potatismjöl 
  • 1 tsk salt 
  • Olja till fritering

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser tills smeten och låst stå i kyl medan du förbereder resten. Du vill inte ha den alltför rinnig men inte heller superklistrig.
  2. Pressa tofun på vätska och hacka sedan upp den i lämpliga bitar.
  3. Finhacka vitlök.
  4. Strimla vitkål, morot och salladslök.
  5. Värm olja i en kastrull (Ca 165 grader) till fritering.
  6. Förbered vatten till nudlarna.
  7. Lägg tofun i smeten och se till att den är täckt.
  8. Fritera tills gyllene, lägg på papper och salta.
  9. Koka nudlarna i 2 minuter.
  10. Bryn grönsakerna i olja i några minuter, tillsätt soja, sesamolja och brunt socker.
  11. Häll ner nudlarna och woka tills klara! Smaka av med salt. Servera med friterad tofu!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *