Jag ville göra en nudelwok med en sötare smak. Alltså att det söta är det första man känner sedan får man en hint av det starka. Därför använde jag sweet chili, röd peppar och agavesirap. Perfekt vardagsmat!
Tillagningstid: 25 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 1 paket tofu
- 4 portioner valfria nudlar
- 400 g broccoli
- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 chilifrukt/röd peppar
- 1 liten burk vattenkastanjer (227 g varav 142 g kastanjer)
- 1 liten burk bambuskott (227 g varav 142 g bambuskott)
- 1 burk minimajs (425 g varav 225 g majs)
- 1 dl sweet chili
- 2 msk grönsaksfond
- 2 tsk agavesirap
- 1 tsk sesamolja
- Salt & peppar
Marinad till tofu
- 0,5 dl sweet chili
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk soja
- 2 tsk agavesirap
Gör så här:
- Hacka upp tofun i små kuber, blanda ihop alla ingredienser till marinaden, låt tofun marinera medans du förbereder grönsakerna.
- Strimla lök, chili och finhacka vitlök. Hacka upp broccolin, öppna alla konserver och häll av vattnet.
- Stek tofun på hög värme tills den fått yta, häll över till en skål och ställ åt sidan.
- I samma stekpanna fräs på lök, vitlök och chili i någon minut, tillsätt broccolin, några dl vatten och låt sjuda under lock på medelvärme i 10 min. Tillsätt sedan resterande grönsaker och stek tillsammans.
- Koka nudlarna den halva rekommenderade tiden och tillsätt sedan i woken. Rör ner sweet chili, grönsaksfond, agavesirap och sesamolja. Salta och peppra efter smak.
- Servera nudelwoken med tofu och sweet chili.