Vardagsmat

Grillspett med sweet chili och vitlöksmarinad

Det har varit sjukt bra väder de senaste dagarna här i Umeå, då måste man bara passa på och grilla. Jag gjorde grillspett med tofu och grönsaker som marinerades i en galet god och enkel marinad på endast tre ingredienser.

Tillagningstid: 1,5 h | 4 portioner, 20 spett

Ingredienser:

Spett

  • 20 st grillpinnar
  • 460 g fast tofu
  • 350 g champinjoner
  • 200 g zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • Salt & peppar

Marinad

  • 2 dl sweet chili
  • 0,5 dl mushroom soja
  • 6 st vitlöksklyftor
  1. Hacka upp tofun samt grönsakerna till en bra storlek, häll upp i en påse, fördela i två påsar om allt inte ryms i en. Salta och peppra.
  2. I en skål, blanda ihop sweet chili, soja och pressad vitlök. Häll ner marinaden i grönsakerna och knyt åt. Låt marinera i kylskåp minst 30 min.
  3. Sätt ugnen på 65 grader, (detta behövs inte om du har en stor grill som rymmer alla spett samtidigt).
  4. Fyll spetten tills alla grönsaker är slut. Grilla hälften av spetten tills de har fått en yta, stoppa in i ugnen medans du gör resten.
  5. Servera med till exempel en god sallad och klyftpotatis i ugn. Använd marinaden som är kvar i påsarna som dippsås.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *