Vardagsmat, Världens kök

Vegansk kebab med nybakat pitabröd

Jag har haft en craving på kebab ett tag och tyckte att det var dags att göra något åt det. Så jag gjorde det här och jävlar så gott. Jag använde mig av vegokebab från Schysst käk, spot on. Den var sjukt god, kommer garanterat köpas igen.

Till det gjorde jag pitabröd, blev riktigt bra. Jag älskar hembakat bröd, speciellt tortilla, pita, naan, o.s.v. Enkelt att förbereda och går fort att tillaga. Jag serverade med picklad rödlök, mango, avokado, sallad och dressingar baserade på min veganska majonnäs. Det här måste ni bara testa!!

Tillagningstid: 1,5 h | 12 stycken

Ingredienser:

Pitabröd

  • 0,25 g jäst
  • 5,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk agavesirap
  • 1,5 l mjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och blanda ner i jästen.
  3. Tillsätt olivolja, salt och agavesirap, rör om.
  4. Blanda ner mjölet, några dl i taget. Börja med att vispa ner och övergå sedan till en degknådare i ungfär 5 minuter eller knåda för hand i ca 7 minuter. Degen ska vara lite kladdig.
  5. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. Häll sedan över till ett mjölat bord och rulla ut till en baugetteliknande rulle. Dela degern i 12 bitar, rulla till bollar och kavla ut till runda formar. Låt sedan jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  6. När de jäst klart steker du dem på medelhögvärme i någon minut på varje sida. De ska få lite färg. Om det blir över är det bara att frysa in.

Vegokebab

Tillagningstid: 10 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 paket vegokebab från Schysst käk
  • 2 st avokado
  • 1 mango
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 gurka
  • Picklad rödlök
  • Dressingar, jag använde vitlöksdressing och hamburgerdressing

Gör så här:

  1. Hacka upp grönsakerna.
  2. Stek vegokebaben med vitlökspulver, chili, salt&peppar tills den fått lite yta.
  3. Servera med nybakat pitabröd och valfria såser!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *