Pasta, Vardagsmat, Världens kök

Belugabolognese med vegansk parmesan

Jag som trott att jag inte gillat bolognese… Det var en lögn! Shit vad gott det här blev, alltså verkligen.. Belugalinser passade farligt bra i en bolognese och med den veganska parmesanen, magi!

Tillagningstid: 30 min | 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner spaghetti (300 g)
  • 4 st vitlöksklyftor 
  • 1 gul lök 
  • 1 morot 
  • 1/2 dl finhackad selleri
  • 1 dl veganskt vitt matlagningsvin, jag använde zetas matlagningsvin vino blanco
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano 
  • 1 tsk torkad basilika 
  • 1 msk strösocker 
  • 2 dl okokta belugalinser 
  • 1 frp krossade tomater (400 g) 
  • 2 dl vatten
  • Salt & peppar 
  • Vegansk parmesan till servering

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
  3. Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
  4. Häll ner linser, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
  5. Låt småputtra under lock på låg värme i ca 20-25 min, linserna ska vara mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
  6. Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%. Blanda sedan ner pastan i såsen, ta gärna med lite pastavatten och låt den bli al dente.
  7. Smaka av med salt & peppar.
  8. Servera med vegansk parmesan och njut!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *