Jag som trott att jag inte gillat bolognese… Det var en lögn! Shit vad gott det här blev, alltså verkligen.. Belugalinser passade farligt bra i en bolognese och med den veganska parmesanen, magi!
Tillagningstid: 30 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti (300 g)
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1/2 dl finhackad selleri
- 1 dl veganskt vitt matlagningsvin, jag använde zetas matlagningsvin vino blanco
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk strösocker
- 2 dl okokta belugalinser
- 1 frp krossade tomater (400 g)
- 2 dl vatten
- Salt & peppar
- Vegansk parmesan till servering
Gör så här:
- Finhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna/rotfrukterna i några minuter.
- Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor och socker. Stek någon minut.
- Häll ner linser, krossade tomater och vatten, salta och peppra.
- Låt småputtra under lock på låg värme i ca 20-25 min, linserna ska vara mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
- Förbered pastavattnet och koka pastan ungefär 75%. Blanda sedan ner pastan i såsen, ta gärna med lite pastavatten och låt den bli al dente.
- Smaka av med salt & peppar.
- Servera med vegansk parmesan och njut!