Såser & tillbehör

Vegansk parmesan

Parmesan är något som man bara måste ha till sin pasta. Det förhöjer smakerna och gör en pastarätt komplett. Det går såklart att köpa vegoparmesan i affär men ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte alls om det som finns. Jag tycker de flesta veganska ostar smakar surt mögel… Den bästa veganska parmesanen är den man gör själv helt enkelt.

Det som är bra med den här parmesanen är att man kan ha den till allt. Pastarätter, risotto, sallad, såser… Allt du kan tänka dig ha vanlig parmesan i, kan du ha den här i. Jag skulle inte säga att det smakar som riktig parmesan, däremot är den lika god. Det är annorlunda på ett bra sätt. Jag klarar mig i alla fall inte utan denna och när jag gör den så gör jag alltid minst 1 liter. F*n vad gott det är alltså!!!

Tillagningstid: 5 min | 300 g

650 kcal/100 g

Ingredienser:

  • 4 dl cashewnötter 
  • 4 msk bjäst (näringsjäst)
  • 1-2 msk flingsalt, beroende på hur salt man vill ha den (Jag föredrar när den är väldigt salt, som vanlig parmesan är)

Gör så här:

  1. Häll ner alla ingredienser i en matberedare och mixa tills smulig.
  2. Häll upp i en försluten burk. (Parmesanen håller i princip hur länge som helst.)

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

  1. Sandra säger:

    Sjukt god!

    1. Kul att du gillar den!!

  2. […] Vegansk parmesan till servering […]

  3. […] 2 msk vegansk parmesan […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *