Den här är väldigt enkel att göra och blir så god och krämig. Filet pieces och rökt tofu i ett, kan man önska sig något mer?
Tillagningstid: 30 min | Ca 6 portioner
Ingredienser:
- 2 paket hälsan kök filet pieces
- 1/2 paket rökt tofu
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- Två medelstora bananer
- Ca 3,5 dl växtbaserad vispgrädde (Jag använder alpros då den är lätt och fluffig)
- 2 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 dl salta jordnötter
Till servering:
- Kokt ris
- Isbergssallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka tofun i små rektanglar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek filebitarna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg sedan ner i en ugnssäker form. (En stor form för att undvika att det rinner över).
- Skala och dela bananerna i mindre delar. Lägg ovanpå filebitarna.
- Vispa grädden och blanda ner chilisåsen. Bre på över bitarna och bananerna.
- Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär under tiden tofun i små rektanglar och stek till föredragen konstisens.
- Strö tofu och jordnötter över formen.
- Strimla salladen.
- Servera!