Vardagsmat

Flygande Jacob

Den här är väldigt enkel att göra och blir så god och krämig. Filet pieces och rökt tofu i ett, kan man önska sig något mer?

Tillagningstid: 30 min | Ca 6 portioner 

Ingredienser:

  • 2 paket hälsan kök filet pieces  
  • 1/2 paket rökt tofu 
  • 1 tsk italiensk salladskrydda 
  • Två  medelstora bananer 
  • Ca 3,5 dl växtbaserad vispgrädde (Jag använder alpros då den är lätt och fluffig)
  • 2 dl chilisås av ketchuptyp 
  • 1 dl salta jordnötter 

Till servering: 

  • Kokt ris 
  • Isbergssallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka tofun i små rektanglar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filebitarna tills gyllene. Salta och peppra. Lägg sedan ner i en ugnssäker form. (En stor form för att undvika att det rinner över). 
  4. Skala och dela bananerna i mindre delar. Lägg ovanpå filebitarna. 
  5. Vispa grädden och blanda ner chilisåsen. Bre på över bitarna och bananerna. 
  6. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. 
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Skär under tiden tofun i små rektanglar och stek till föredragen konstisens. 
  9. Strö tofu och jordnötter över formen. 
  10. Strimla salladen.
  11. Servera!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *