Världens kök

Pad thai

Pad thai, en klassisk thailändsk rätt. Jag älskar detta!! Kan vara det godaste som finns och tillsammans med lite vårrullar, wow! Jag har tagit fram ett recept som enligt mig är väldigt enkelt att göra. Inga ingredienser från thailändska butiker, allt finns att köpa på vanliga affärer. Ägg som egentligen är en av huvudingredienserna i vanlig pad thai saknas inte för fem öre. Det här kan man bjuda på och ingen kommer märka någon skillnad, ni måste testa!

Tillagningstid: 30 min | 6 portioner

Ingredienser:

  • Olja till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 30-40 g ingefära
  • 1 paket filébitar, jag använde filébitar från hälsans kök
  • 600-700 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 paket risnudlar (180 gram)
  • 1 dl sweet chili
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk limejuice
  • 1 paket böngroddar
  • 2 dl jordnötter

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök, chili och riv ingefära fint. Strimla vitkålen tunt och riv morötterna.
  2. Fräs på lök, vitlök, chili och ingefära i någon minut, tillsätt filebitarna och stek tills tinade. Tillsätt vitkålen och morötterna, låt steka i några minuter. Salta något.
  3. Koka upp vatten till nudlarna och låt dem ligga i varmt vatten i 3 minuter. Tillsätt sedan i stekpannan.
  4. Rör i resterande ingredienser förutom böngroddarna. När du är nöjd med smaken tillsätter du böngroddar.
  5. Servera med hackade jordnötter, lime och sweet chili.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *