Denna rätt har jag, Bäckis, kokat ihop med kärlek. En enkel pasta som har mycket trevlig smak i sig. Servera med vegansk parmesan som pricken över i:et. Tack för mig! <3
Tillagningstid: 25 min | 4 portioner
Ingredienser:
- 300 g pasta av valfri sort
- 4 st veganska korvar (ca 280g)
- 4 vitlöksklyftor
- 390g hela skalade tomater (konserverade)
- 250g babyplommontomat
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk citronjuice
- 1 tsk timjan
- 20g färsk persilja
- 1 dl vitt vin
- Vegansk parmesan till servering
- Ruccola till servering
- Olivolja till stekning
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stekpanna.
- Skiva korven och vitlöken. Stek korven tills den fått fin yta.
- Tillsätt vitlök och stek någon minut.
- Dela babyplommontomaterna på mitten.
- Blanda ner tomatpuré och babyplommontomaterna, stek någon minut.
- Tillsätt konserverad tomat, citronjuce, timjan och persilja.
- Häll ner vinet och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt igång pastavatten. Koka pastan lite under al dente. Låt sedan pastan bli al dente i såsen och dra till sig smak.
- Toppa med ruccola och vegansk parmesan.