Pasta

Vegansk salsiccia pasta

Denna rätt har jag, Bäckis, kokat ihop med kärlek. En enkel pasta som har mycket trevlig smak i sig. Servera med vegansk parmesan som pricken över i:et. Tack för mig! <3

Tillagningstid: 25 min | 4 portioner

Ingredienser: 

  • 300 g pasta av valfri sort
  • 4 st veganska korvar (ca 280g) 
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 390g hela skalade tomater (konserverade) 
  • 250g babyplommontomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 tsk timjan
  • 20g färsk persilja
  • 1 dl vitt vin
  • Vegansk parmesan till servering 
  • Ruccola till servering 
  • Olivolja till stekning 

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna. 
  2. Skiva korven och vitlöken. Stek korven tills den fått fin yta. 
  3. Tillsätt vitlök och stek någon minut.
  4. Dela babyplommontomaterna på mitten.
  5. Blanda ner tomatpuré och babyplommontomaterna,  stek någon minut. 
  6. Tillsätt konserverad tomat, citronjuce, timjan och persilja. 
  7. Häll ner vinet och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Sätt igång pastavatten. Koka pastan lite under al dente. Låt sedan pastan bli al dente i såsen och dra till sig smak. 
  9. Toppa med ruccola och vegansk parmesan

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *